• Φύτευση καρποφόρων δέντρων.
      
  Πρέπει      να φυτεύονται κατά την περίοδο της ανάπαυσης από Νοέμβρη μέχρι Απρίλη με      εξαίρεση περιόδους παγωνιάς.
 • Λίπανση καρποφόρων δέντρων
       Η Λίπανση είναι καλό να γίνεται μετά το φούσκωμα των οφθαλμών στο τέλος      του χειμώνα όταν οι καρποί αρχίζουν να μεγαλώνουν και τέλος μετά την      συγκομιδή. 
 • Φροντίδα αναρριχόμενων φυτών
       Τα αναρριχόμενα φυτά πωλούνται σχεδόν πάντα γλαστρωμένα και έτσι μπορούν      να φυτεύονται οποιαδήποτε εποχή του χρόνου με εξαίρεση περιόδους καύσωνα      και παγωνιάς. Φυτεύονται συνήθως σε προσήλιες θέσεις με εξαίρεση το      αγιόκλημα και την μανδεβιλλέα που ζουν σε ημίσκια η σκιά. Τα αναρριχόμενα      φυτά πρέπει να δένονται και να στερεώνονται σε κάποια φυσική η τεχνιτή      υποστύλωση για να μπορούν να αναρριχώνται. Για το δέσιμο καλό είναι να      χρησιμοποιούνται ελαφρά υλικά και κατά προτιμηση χόρτο (ράφια). 
 • Φροντιδα της τριανταφυλλιας
       Με εξαιρεση τις μονοφορες αναρριχωμενες τριανταφυλλιες που φυτεύονται      πάντα σε θέσεις προσήλιες και προστατευόμενες από δυνατό αέρα. Οι      τριανταφυλλιές καλό είναι τον πρώτο χρόνο να μην κλαδεύονται. Το κλάδεμα      γίνεται συνήθως μια φορά τον χρόνο από τον Ιανουάριο έως τον Φεβρουάριο.      Οι λιπάνσεις της τριανταφυλλιάς γίνονται σε τρία σταδία όπως και τα σταδία      της ανάπτυξης της.
       1)Μόλις το φυτό μας βγάλει τα πρώτα φυλλαράκια ξεκινάμε τις κατά προτίμηση      με ένα υδατοδιαλυτό λίπασμα που να έχει ενισχυμένο φωσφόρο.
       2)Από την στιγμή που το φυτό αρχίσει να αναπτύσσεται τότε καλό είναι να      χρησιμοποιούνται λιπάσματα ενισχυμένα με άζωτο.
       3)Σε αναπτυγμένες τριανταφυλλιές χρησιμοποιείται υδατοδιαλυτό λίπασμα σε      μικρές αναλογίες 1-1,5%
UA-36480330-1